تالار گفتمان نبض فردا  

بازگشت   تالار گفتمان نبض فردا > علمی > علم و دانش

اطلاع رسانی

ارسال موضوع جدید  پاسخ
 
ابزارهای موضوع نحوه نمایش
قدیمی 08-29-2010   #1
Asal729
عضو عادی
 
Asal729 آواتار ها
 

تاریخ عضویت: May 2010
نوشته ها: 165
تشکرهای ایشان: 279
194بار در111پست از ایشان تشكر شده است
پیش فرض سم تن ماهی ، خطرناک ترین سم...

کلوستریدیوم بوتولینوم گونه‌ای باکتری از جنس کلوستریدیوم است. این باکتری میله‌ای شکل و گرم مثبت. که در وضعیت کم اکسیژن (بی هوازی) بهتر رشد می‌کند. این باکتری دارای اسپور و خاکزی می‌باشد. اسپور در جنس کلستریدیوم معمولا انتهایی یا نزدیک به انتها می‌باشد . اغلب متحرک دارای تاژک ازنوع پری تریش می‌باشند . آزمون‌های کاتالاز واکسیداز در جنس کلستریدیوم منفی می‌باشد .

این باکتری با تولید سم (نوروتوکسین)، باعث عامل سندروم کشنده بوتولیسم در انسان می‌شود. این باکتری کشنده ترین سم جهان راتولید می‌کند.۲ کیلو سم این باکتری برای کشتن تمام ساکنان کره زمین کافی است . مقادیر بسیار کم این سم به عنوان دارو نیز استفاده می‌شود.


این سم یک عامل مهار کننده عصبی - ماهیچه‌ای بسیار قوی می‌باشد که از طریق مهار آزاد شدن نوروترانسمیتر استیل کولین از انتهای اعصاب محیطی باعث ایجاد فلج شل می‌شود. این نوروتوکسین به صورت یک پلی پپتید تک زنجیره‌ای سنتز می‌شود که وزن مولکولی آن ۱۵۰ کیلو دالتون است اما فرم فعال آن به صورت دو زنجیره‌ای می‌باشد که زنجیره سنگین آن ۱۰۰ و زنجیره سبک آن ۵۰ کیلو دالتون است. این دو زنجیره توسط یک پیوند دی سولفیدی به همدیگر متصل شده‌اند.








دوستان عزیزم این باکتری در تن ماهی شایع است ولی به دلیل ساختار پروتئینی با جوشاندن 20_10 min ساختار باکتری دناتوره میشود و میتونین بدون خطر نوش جان کنین...
__________________
پرنده اي که نداند آزادي چيست،
از باز ماندن درِ قفس ش
سرما ميخورد...
Asal729 آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
این4کاربر از Asal729 بخاطر پست مفیدشان تشکر کرده اند
Sponsored Links
قدیمی 11-07-2011   #2
* Zeus *
عضو ویژه
 
* Zeus * آواتار ها
 

تاریخ عضویت: Jun 2011
نوشته ها: 2,318
تشکرهای ایشان: 1,617
4,249بار در1,701پست از ایشان تشكر شده است
Lightbulb بوتولیسم

بوتولیسم :


بوتولیسم یک بیماری فلج کننده جدی و نادر است که به وسیله سم حاصل از باکتری کلستریدیوم بوتولینوم ایجاد می‌شود. سه نوع عمده بوتولیسم عبارتند از: بوتولیسم غذایی که با خوردن غذاهای حاوی سم ایجاد می‌شود. بوتولیسم زخم که حاصل عفونی شدن زخم با باکتری کلستریدیوم بوتولینم است. بوتولیسم نوزادان که با مصرف ذرات حاوی باکتری ایجاد می‌شود.
این ذرات در روده رشد و سم آزاد می‌کنند. تمام اشکال بوتولیسم کشنده‌است و به عنوان اورژانس‌های پزشکی در نظر گرفته می‌شود. کلستریدیوم بوتولینوم ارگانیسم میله‌ای شکلی است که در وضعیت کم اکسیژن (بی هوازی ) بهتر رشد می‌کند. باکتری در حالت غیرفعال زنده می‌ماند تا این که در شرایط مناسب برای رشد قرار بگیرد. ۷ نوع زهرابه بوتولیسم شناخته شده‌اند که با حروف aتا gنشانی داده می‌شوند. تنها انواع a، b، e، fدر انسان سبب بیماری می‌شوند.




شیوع :


در آمریکا سالانه به طور متوسط ۱۱۰مورد بوتولیسم گزارش می‌شود که از این تعداد ۲۵درصد غذایی ، ۷۲درصد نوزادی و بقیه بوتولیسم زخم است. بوتولیسم غذایی اغلب با خوردن غذاهای آلوده کنسروی ایجاد می‌شود. تعداد مسمومیت‌های بوتولیسم غذایی و نوزادی در سالهای اخیر کمی کاهش یافته‌است، ولی بوتولیسم زخم بخصوص در کالیفرنیا افزایش داشته‌است.




علائم :


بوتولیسم با علایم دو بینی، دید بلوری، افتادگی پلکها، صحبتهای درهم و نامشخص، اشکال در بلع، خشکی دهان، و ضعف عضلانی همراه است. در نوزادان دچار بوتولیسم خواب آلودگی، گریه ضعیف، یبوست و تون عضلانی بسیار ضعیف دیده می‌شود. در صورت عدم درمان اولیه، فلج دست ها، پاها و حلق و عضلات تنفسی پیش خواهد آمد. در حالت مسمومیت غذایی نشانه‌های بیماری عموما ۱۸تا ۳۶ساعت پس از خوردن غذای آلوده ایجاد می‌شود، ولی از ۶ساعت تا ۱۰روز بعد هم احتمال بروز علایم هست.




راههای تتشخیص :


از آنجا که علایم این بیماری با بعضی بیماری‌های عصبی عضلانی مثل سندرم گیلن باره و بیماری میاستینی گراو تشابه دارد نیاز به بعضی معاینات و تست‌های تخصصی تر برای تشخیص قطعی وجود دارد. از جمله این تست‌ها اسکن مغز، آزمایش مایع نخاعی، و الکترومیوگرام emgاست. قطعی‌ترین راه تشخیص بوتولیسم تزریق سرم خون یا مدفوع بیمار به بدن موش و بررسی علایم در آن است.




درمان :


به دلیل نارسایی تنفسی و فلج ناشی از بوتولیسم شدید، نیاز به استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی برای چند هفته وجود دارد. علاوه بر این مراقبت‌های ویژه پزشکی و پرستاری لازم است. پس از چند هفته بتدریج علایم فلج کاهش می‌یابد. در صورت تشخیص در مراحل اولیه بوتولیسم غذایی و بوتولیسم زخم می‌توان با استفاده از یک آنتی توکسین (ضدسم) که فعالیت سم را در جریان خون متوقف می‌کند درمان را شروع کرد؛ البته در این حالت هم نیاز به بستری و تحت نظر بودن بیمار هست. گاهی برای خارج کردن غذای آلوده از معده، بیمار را وادار به استفراغ یا از تنقیه درمانی استفاده می‌کنند.




عوارض :


نارسایی تنفسی ناشی از بوتولیسم می‌تواند منجر به مرگ شود؛ البته در ۵۰سال اخیر میزان مرگ و میر در مبتلایان به بوتولیسم از ۵۰درصد به ۸درصد کاهش پیدا کرده، اما عوارضی همچون خستگی زودرس و تنفس کوتاه تا مدتها باقی می‌ماند که نیاز به درمان درازمدت را مسجل می‌کند.




پیشگیری :


بوتولیسم قابل پیشگیری است. همان طور که می‌دانید بوتولیسم غذایی ناشی از کنسروهایی با محتویاتی است که اسیدیته پایین دارند، مثل کنسرو لوبیا، ذرت، ماهی و... البته شیوع بوتولیسم از منابع غیرمعمول مثل سیر، فلفل و گوجه فرنگی سرخ شده در روغن که خوب نگهداری نشده‌اند و سیب زمینی پخته‌ای که داخل فویل آلومینیوم نگهداری می‌شود و دیگر غذاهایی که به طور بهداشتی ذخیره نشده‌اند نیز دیده شده‌است. سیب زمینی و دیگر غذاهای پخته تا زمان مصرف باید گرم بمانند یا این که در ظروف بهداشتی داخل یخچال نگهداری شوند. از آنجا که سم بوتولیسم در حرارت بالا از میان می‌رود کنسروها پیش از مصرف باید در حدود ۱۰تا ۲۰دقیقه(از زمان شروع جوش)جوشانده شوند. عسل یکی از خوراکی‌هایی است که احتمال آلودگی با باکتری کلستریدیوم بوتولینوم را دارد، بنابراین بهتر است برای تغذیه نوزادان کمتر از ۱۲ماهه مصرف نشود. عسل برای افراد بالای یک سال آلودگی ایجاد نمی‌کند. درباره زخمها، با مراقبت دقیق و رعایت بهداشت تحت نظر متخصص و عدم کاربرد داروهای موضعی بدون تجویز پزشک می‌توان از آلودگی پیشگیری کرد. بالابردن سطح آگاهی جامعه درباره راههای نگهداری و مصرف صحیح غذاهای آماده، مهمترین و بهترین راه پیشگیری از این بیماری است.
* Zeus * آنلاین نیست.   پاسخ با نقل قول
این2کاربر از * Zeus * بخاطر پست مفیدشان تشکر کرده اند
پاسخ

برچسب ها
1, 10, 2, 22, 5, 8, h, فلج, فرم, فعال, فعالیت, قوی, قابل, قرار, لازم, منابع, منجر, مهمترین, مهار, می‌کند, می‌توان, می‌شود, میان, میشود, ماهی, مبتلایان, متوقف, متوسط, متحرک, متصل, مثبت, محیطی, مرگ, مصنوعی, مصرف, چند, نوزادان, نوع, نگهداری, ناشی, نزدیک, نظر, هفته, همان, ویژه, وجود, وزن, وضعیت, یک, یکی, یا, کم, کننده, که, کوتاه, کیلو, کافی, کاربرد, کره, کردن, کشنده, کشتن, گرفته, گرم, گریه, گزارش, ۲, پلی, پیوند, پیدا, پیش, پایین, پروتئینی, پزشکی, پس, ،, آمد, آن, آنجا, آزمایش, آزاد, افراد, افزایش, اما, انواع, انسان, این, ایجاد, اخیر, از, اسکن, است, استفاده, استیل, اعصاب, اغلب, به, بهتر, بهترین, بودن, بی, بیماری, بالا, باید, باعث, بدن, بدون, بروز, برای, بررسی, بسیار, بستری, بعد, بعضی, تمام, تن, تولید, توسط, تک, تا, تخصصی, ترین, تغذیه, جمله, جنس, جهان, جامعه, جان, حالت, حاصل, خواب, خوب, خوردن, خارج, خطر, خطرناک, دلیل, دو, دیگر, دیده, داده, دارو, دارای, دارد, در, درمان, درباره, دست, دستگاه, ذخیره, راههای, رشد, زمین, زمان, زنده, سم, سنگین, سه, ساختار, سبک, سرخ, سطح, شل, شیوع, شکل, شایع, شدن, شده‌اند, شرایط, صورت, طور, طریق, علائم, عنوان, عامل, عزیزم, عسل, عصبی


کاربران در حال دیدن موضوع: 1 نفر (0 عضو و 1 مهمان)
 

(View-All تعداد کاربرانی که این تاپیک را مشاهده کرده اند : 5
* Zeus *, .:SAYED:., AISEL, estela, organoon
ابزارهای موضوع
نحوه نمایش

مجوز های ارسال و ویرایش
شما نمیتوانید موضوع جدیدی ارسال کنید
شما امکان ارسال پاسخ را ندارید
شما نمیتوانید فایل پیوست در پست خود ضمیمه کنید
شما نمیتوانید پست های خود را ویرایش کنید

BB code هست فعال
شکلک ها فعال است
کد [IMG] فعال است
کد HTML غیر فعال است

انتخاب سریع یک انجمن


اکنون ساعت 10:35 برپایه ساعت جهانی (GMT - گرینویچ) +3.5 می باشد.


Powered by vBulletin Version 3.8.8
.Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd

Free Persian Language By Persian Forum Ver 3.0
« ثبت شده در پایگاه ساماندهی وزارت ارشاد »
مسئولیت متون درج شده در این پایگاه اینترنتی، بر عهده ی نویسنده ی آن می باشد.